Anne Karnında Bebeğin Kalp Atışı Elle Hissedilir mi?
Anne Karnında Bebeğin Kalp Atışı Elle Hissedilir mi?
Anne karnında bebeğin kalp atışı elle hissedilir mi sorusu özellikle ilk hamileliklerini yaşayan anne adayları tarafından çok sorulur. Hamileliğin son aylarında bebeğinin kalp atışını hisseden anneler ise bunun normal bir durum olup olmadığını merak ederler. Hamileliğin son aylarında olan anneler bebeklerinin kalp atışlarını duyabilirler. Karnında bir seyirme hissi şeklinde kendini belli eden bebeğin kalp atışını anne eli ile karnına dokunduğunda çok daha net hisseder.Embriyo 3 haftalık olduğunda kalp atışı başlamaktadır. Bebek 6 haftalık olduğunda kalp atışı dakikada 105-115 ulaşmaktadır. Anne ve babalar bu süre öncesinde bebeğin kalp atışını ultrasonda duyamaz. Bebek 6 ve 7 haftalık olduğunda ancak ultrason muayenesinde bebeğin kalp atışı duyulabilir. Anne ve babaların en duygulandıkları anlar, bebeklerinin kalp atışını duydukları dakikalardır. Ultrason muayenesinde bebeğin kalp atışını duyan anne ve babalar hayatlarının en mutlu dakikalarını yaşamaktadır. Bebeğinin kalp atışını duymak onun varlığına çok daha net ikna olmaya yarar. Bebek kalp atışları ile ben buradayım demektedir.
Doktorlar için bebeğin kalp atışı, sayısı ve ritmi çok önemlidir. Bebeğin sağlıklı olduğunun en büyük işaretidir. Bebeğin anne karnındaki hareketleri 14. haftadan sonra başlamaktadır. Büyümeye başlayan bebek zaman geçtikçe minimal hareketlere başlar. Büyüdükçe dönmeye ve daha hızlı hareketlere başlayacaktır. Anne karnında hareketlendiğini hisseder ve elinizle onun hareketlerini takip edebilirsiniz. Bazı bebekler çok hareketli olurken, bazı bebekler daha rahat ehli keyiftirler. Bu sizi endişelendirmemelidir.
Bebeğin Kalp Atışı Karından Hissedilir mi?
Bebeğin kalp atışını ultrason muayenesinde duyduğunuz gibi elle de hissetmeniz mümkün olabilir. Bebeğin kalp atışlarını elle hissedebilmek için bebeğin son aylarında yada son ayına yakın olması gerekir. Bebek büyüdükçe ancak elle kalp atışını hissetmeniz mümkün gibidir.Bazı anneler stetoskop alarak karınlarına dayayarak bebeklerinin hareketlerini ve kalp atışlarını dinlemektedir. Hamileler arasında çok yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bazı anneler ise bebeklerinin kalp atışını devamlı dinlemek istemektedir. Her gün doktora gitmeleri mümkün olmadığı için ultrasonla her gün dinlemeleri mümkün değildir. Teknolojinin gelişmesi ile bazı uygulamalar üretilmiştir. Anne ve babaların telefonlarına yükledikleri bazı uygulamalar ile bebeklerinin kalp atışını ve hareketlerini devamlı duymaları mümkündür. Bu uygulamaların bazıları sadece kalp atışının duyulmasını sağlarken, bazı uygulamalar hareketlerini de göstermektedir. Neredeyse ultrasonu evlere getiren bir çok uygulama üretilmiştir. Gerçi bu uygulamaları kullanmak, telefonları bu kadar bebeğin yakınında tutmak sağlıklı bir davranış değildir. Bebeklerinin doğmasını beklemek ve biraz sabırlı olmak çok daha doğru olacaktır.
Bebeğin Kalp Atışını Anne Hisseder mi?
Bebeğin kalp atışını son aylara doğru elle de hissetmeniz mümkündür. Bu bebeğin duruş şekline de bağlıdır. Her anne bu sesi duymaz yada karnında bir seyirme olduğunu zannederek bunun bebeğin kalp atışı olduğunun farkına varmaz.Anne bebeğin kalp atışını, hareketlerini, tekme atmasını hissettiği zaman çok mutlu olmaktadır. Özellikle bu hareketler sabahın ilk saatlerinde anne daha açken daha çok hissedilir. Yada akşam yatağa yattıktan sonra çok daha net belli olur. Günlük koşturma içerisinde bunu çok hissetmezsiniz. Sessiz bir ortamda kendinize zaman ayırdığınızda çok daha bu hareketlerin farkına varabilirsiniz. Yada aniden bu hareketlenme ile tüm dikkatinizi bebeğinizin üzerine verebilirsiniz. Bebeğin kalp atışını anne hisseder. Annenin tüm duygu ve düşüncelerini de bebek hisseder. Anne üzgünse bebek bundan etkilenir. Neşeli olduğu günlerde ise bebek çok daha mutludur. Bebek annenin tüm stres ve üzüntüsünü hissetmektedir. Anne ve bebek arasında çok büyük bir bağ vardır. Sadece kordon bağı ile bağlı olmayan anne ve bebek duygusal olarak da birbirine bağlıdır. Anne sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek istiyorsa, hamileliği boyunca üzülmeden, sıkılmadan, rahat bir hamilelik geçirmelidir. Bebeği ile bol bol konuşmalı, onunla ilgilenmelidir. Bebek anneyi duymaktadır. Annesinin onu ne kadar sevdiğini anne karnında hisseder. Sağlıklı bireyler yetiştirmenin ilk adını, sağlıklı hamilelikler geçirmektir.
YORUM EKLE