Gebelikte Fitil Kullanmak Bebeğe Zarar Verir mi?
Gebelikte Fitil Kullanmak Zararlı mı?
Gebelikte fitil kullanmak zararlı mı, gebelikte fitil kullanmak bebeğe zarar verir mi gibi bir çok soru sorulmaktadır. Gebelikte fitil kullanımı, akıntı, enfeksiyon, mantar gibi rahatsızlıklar neticesinde verilir. Hamile bir anne fitilin bebeğine zarar verebileceğinden endişe etmektedir. Fitilin rahim içerisine gidebileceği ya da bebek kesesine değebileceği ve bebeğine zarar verebileceği düşünülür. Fitil de bir ilaçtır ve her ilaç kullanımı anneyi endişelendirmektedir. Fitil ise vajina içerisine konacağından anne çok daha tedirgin olmaktadır.Anneler genelde hamileliklerinde enfeksiyon kapabilirler. Enfeksiyon ise yoğun akıntı, kaşıntı gibi belirtiler göstermektedir. Bazı kadınlarda ise mantar rahatsızlığı olur. Çok kötü kaşıntı ve akıntı annenin rahatsızlanmasına ve huzursuz olmasına neden olur. Bu nedenle tedavi amaçlı doktor anneye fitil verebilir.
Gebelikte Fitil Kullanmak Bebeğe Zarar Verir mi?
Hamilelikte çeşitli rahatsızlıklarla anneye fitil verilebilmektedir. Vajinal fitil kadında vajina içerisinde kalır ve rahim içerisine giremez. Rahim içerisine girmesi imkansız olan fitil vajina içerisindeki hastalıkları tedavi eder. Bu nedenle hamilelikte vajina içerisinde kalan fitilin temas yolu ile bebeğe ve anneye hiç bir zararı yoktur. Burada önemli ve altı çizilmesi gereken şey temas yolu ile hiç bir zararı yoktur. Sonuç olarak fitil de bir ilaçtır ve hamilelikte alınan her ilaç doktor kontrolünde alınmalıdır. Hamile olan bir kadın mutlaka gebeliğini doktoruna söylemeli ve hamilelikte kullanımı sakıncalı olmayan ilaçlar yada fitiller verilmelidir. Bir çok fitil normal kadınlara ve hamilelere verilmekte ve hiç bir zararı olmamaktadır. Kullanmadan önce hamilelikte kullanılıp kullanılmadığı mutlaka doktorunuza danışılmalıdır.Gebelikte Fitil Kullanımı
Gebelikte fitil kullanımı mutlaka doktor reçetesi ile kullanılır. Doktorunuzun verdiği fitil başka bir kullanım şekli önerilmediği sürece gece uygulanır. Gece yatmadan önce konur ki gece boyu vajina içerisinde daha uzun süre kalsın ve çok daha faydalı olabilsin. Gece konan fitil kayarak düşmez. Gündüz vajina içerisine konan fitil kayarak düşer ve faydası çok daha az olur.Fitilin derine yerleştirilmesinde hiç bir sakınca yoktur. İstenildiği kadar derine itilsin bebeğe hiç bir zararı olmaz. Bebeğe temas etmez ve gebeliğe hiç bir zarar vermez.
Fitil sonrasında yoğun bir akıntı olmaktadır. Vajinaya konan fitil akıntı yolu ile dışarı atılır. Bu nedenle fitil kullanımı sonrası olan aşırı akıntı hamileleri korkutmamalıdır. Fitil kullanırken iç çamaşırınızı bol değiştirin yada pet kullanılmalıdır.
Gebelikte bazı fitiller ise makata yerleştirilmek sureti ile uygulanır. Bu tür fitillerinde ancak doktor kontrolünde verilmiş olması çok önemlidir. Çünkü makata konulan fitiller çok kısa sürede bağırsaklar tarafından emilir ve çok kısa sürede kana karışır. Bu nedenle hiç bir hamile doktoru vermeden fitil kullanmamalıdır.
Mantar yada enfeksiyon için hamilelere vajinaya sürmek üzere krem de verilmektedir. Vajinaya sürülmek üzere verilen kremin de hamilelikte kullanılmasında bir sakınca olmayan ilaç içerikli olması gereklidir. Bu nedenle kaşıntı için kendiniz bir krem uygulamasında bulunmamalısınız. Doktorunuz hamilelikte kullanımında sakınca olmayan krem verecektir.
YORUM EKLE