Gebelikte Yerleşme Kanaması Kaçıncı Haftada Olur?
Hamilelikte Yerleşme Kanaması
Gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur ve hamilelikte yerleşme kanaması nedir? Halk arasında üstüne görme olarak bilinen implantasyon kanaması yada yerleşme kanaması adı ile bilinir.Hamileliklerin çoğunda gerçekleşse de bazı hamileler bunu hiç anlamadan geçirir. Bir çok anne adayı gelen kan karşısında telaşlanarak ne olduğunu anlamaz ve bebeğine bir şey olduğunu düşünerek telaşa kapılır. Bazı kadınlar ise gelen bu kan karşısında az miktarda adet gördüğünü düşünerek hamile olduğunu anlamaz ve gebeliğini sonradan fark eder. Aslında bu kanama adet kanaması gibi şiddetli değildir. Adet kanaması gibi olmasa da her anne adayın da bu kanama farklı yaşanır. Bazı anne adayları yerleşme kanamasını hiç anlamaz, bazı anne adayları ise az miktarda adet kanaması olduğunu sanır. Adet kanaması ile yerleşme kanaması arasındaki fark nedir, gebelikte yerleşme kanaması kaçıncı haftada olur, üstüne görme yani yerleşme kanaması nedir ve hamilelikte yerleşme kanaması kaç gün sürer?
Yerleşme Kanaması Nedir?
Yerleşme kanaması (implantasyon kanaması) bebeğin rahim duvarına tutunurken yaptığı tahribata denmektedir. Döllenen yumurta rahime düştüğünde buraya tutunmaya çalışır ve rahim duvarında tahribata yol açar. Buradaki kılcal damarlarda tahribat oluşturarak burada bir kanama gerçekleşir. İşte bu kanamaya yerleşme kanaması, üstüne görme denir. Her kadında bu kanama farklı miktarlarda gerçekleşir. Genelde yerleşme kanamasını geçiren kadın adet kanamasının çok az geldiğini düşünür ve adet döneminde sökülemediğini sanır. Lekelendim tam sökülemedim düşüncesi ile adet söktürücü ilaç kullanarak bebeğine zarar bile veren anne adayları vardır. Özellikle her kadın gebelik adet söktürücü içmeden mutlaka hamilelik testi yaparak içmelidir. Adet söktürücü ilaç ve adet söktürücü bitki çayı kullanımı bebeğin tam anne karnına tutunma çabaları gösterirken, bebeğin düşmesine neden olur. Bu durumda olan anne adayı hamile olduğunu ve bebeğini düşürdüğünü hiç anlamaz bile. Gebelik tedavisi olan bir çok kadın ise bu kanamayı fark ettiğinde adet oldum düşüncesine girerek hamileliğini anlamaz. Hayal kırıklığına uğrayarak gene olmadı düşüncesi içerisine girer. Adet kanaması ve yerleşme kanaması arasındaki farkı bilmek bu tür olumsuz olayların önüne geçmektedir. Bilinçli bir anne adayı ikisi arasındaki farkı hemen anlar ve bebeğini sağlık içerisinde kucağına alır.Yerleşme Kanaması Belirtileri
- Açık pembe renk bir kanama lekelenme şeklinde olur,
- Hamilelik belirtileri ile birlikte gerçekleştiği için mide bulantısı, baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü gibi belirtiler ile birlikte yaşanabilir,
- Hormonlar değiştiği için anne adayının ruh halinde de değişimler yaşanmaktadır,
- Yerleşme kanaması sırasında yarım yada tam şiddetli baş ağrısı yaşanabilir,
- Göğüste hassasiyet, şişme ve ağrı olur,
- Yerleşme kanaması ile birlikte gebede kabızlık da yaşanabilir.
Hamilelikte Yerleşme Kanaması Kaçıncı Haftada Olur?
Yumurta tüplerde iken sperm ile birleşerek döllenir. Döllenen yumurta gelişip büyüyebilmek için rahim içerisine inerek kendine bir yer bulmaya çalışır. Rahim duvarını zorlayarak buraya tutunmaya çalışırken çarpma ve itme hareketleri yapar. Amaç burada yerleşebileceği yeri kendine hazırlamaktır. Kendine yerleşeceği yeri hazırlayan yumurta bu hareketleri yaparken rahim duvarında tahribat yapar ve kılcal damarları kanatır. Bu kanamalara yerleşme kanaması yada üstüne görme denmektedir. Kanamanın oluş şekli bu şekilde olup tıp dilinde bu kanamaya implantasyon kanaması denmektedir. İşte bu kanama yumurtanın döllenmesinden tam 12 yada 13 gün sonra gerçekleşir. Yumurtanın döllenmesi ise adet kanamasından sonraki ikinci hafta olduğuna göre birde üzerine geçen gün sayısı konduğunda gebelikte yerleşme kanaması son adet gününden 4 hafta sonra gerçekleşir. İşte adet kanaması ve yerleşme kanamasının karıştırılmasının nedeni de yerleşme kanamasının bir sonraki adet tarihine denk gelmesidir. Zaman olarak birbirine çok yakın tarihler de oldukları için yerleşme kanamasını bir çok kadın az görülmüş adet kanaması zannetmektedir.Kesinlikle hamile kaldıktan sonra bir kadının adet kanaması olması mümkün değildir. Kadınlar adet dönemi gerçekleşen bu lekelenmeyi oldukları için de hamile oldukları akıllarına gelmemektedir. Bir kadında hamilelik başlaması ile birlikte HCG hormonu üretimi başlar ve kadında yumurtlama durur. Yumurtlama durduğu içinde bir kadının hamile iken adet kanaması olması mümkün değildir.
Hamilelikte Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer
Yerleşme kanaması her kadında farklılıklar göstermekle birlikte bazı gebelerde ise hiç hissedilmemektedir. Tam da adet kanaması ile denk gelen bu kanamayı % 35 hamile net bir şekilde yaşamaktadır. Gebelerde bazı anne adayları bu kanama 3-4 saat kadar olur. Bazı hamilelerde ise yerleşme kanaması 2 gün kadar sürebilir. Adet kanaması gibi olmayan bu kanama lekelenme şeklinde yaşanmaktadır. Lekelenme şeklinde çok az olan bu kanamayı bazı anne adayları bilmedikleri için bu ay sökülemedim diyerek adet söktürücü bitki çayları ve adet söktürücü ilaçlar kullanmaktadır. Bitki çayları ve adet söktürücüler rahimde kasılma yaptıkları için yeni tutunmaya çalışan bebeğin düşmesine neden olurlar. Bilinçsiz oldukları için de düşük yaptıklarının hiç farkında olmazlar. Bu nedenle hamilelik riski taşıyan her kadın bu tür bir kanama karşısında önce test yapmalı hamile olmadıklarını öğrendikten sonra bu tür ilaçlar kullanmalıdır. Adet söktürücü ilaçları etken maddesi hormondur ve hamilelikte vücuda hormon almak bebek düşüğüne neden olmasa da bebeklerde zeka geriliği ve özürlülük yaratabilir. Bebeklerine ciddi zarar verdiklerinin farkında bile değildirler.Adet Kanaması İle Yerleşme Kanaması Arasındaki Fark
- Yerleşme kanaması geçiren hamilede hafif bir huzursuzluk hali olurken adet kanaması geçiren kadın da karın ağrısı yaşanmaktadır. Yerleşme kanaması geçiren anne de ağrı olmaz.
- Adet kanaması bir kadında 3-8 günleri arasında gerçekleşirken yerleşme kanaması geçiren gebe de bu süre 3-4 saat ile 2 gün arası değişim gösterir.
- Adet kanaması olan bir kadında kanama kahve rengi yada kırmızı renkte ve bazen parça şeklinde olurken, yerleşme kanaması geçiren hamilede pembe renkte ve lekelenme şeklinde az olur.
Her anne adayının sağlıklı, uzun ömürlü ve hayırlı evlatları olması dileğiyle.
Geçenlerde eşimle ilişkiye girdim adetime bir buçuk hafta kala adetime iki gün kala parmak ucu kadar küçük bir şekilde kahverengi leke oldu ben korktum soğan suyu ve tarçın çayı içtim ve sonra hemen kanamam oldu adetime iki gün kala şu ana kadar 5 ped değiştim ve hala kanamam var bu adar kanamasi mi yoksa yerleşme kanamasi mi yardımcı olurmusunuz
YanıtlaSilYerleşme kanaması değil. Yerleşme kanaması pembe renkte ve çok az gelmektedir. Sanırım adetinize yakın gelen kahverengi akıntı ön lekelenmedir. Şu an adet oluyorsunuz. Korkmanızı gerektiren bir durum yok. Yerleşme kanaması gibi durmuyor.
SilOcak 25 beste adet gordum şubat yirmibeste gormem gerekiyordu Martin altısında hadis bel ve kaşık arısı yaşadım basın dondu ilk basta pembe leke geldi sonra kahve rendi gibi koyu damlalar geldi napmaliyim hamileyim sanıyordum hayal kırıklığımi uradim acaba
YanıtlaSilAyşe hanım lekelenme gibi görünmekte. Yerleşme kanamasında kahve rengi lekelenme olmamaktadır. Genede bir hamilelik testi yaptırmanızı öneririz. Kesin bilgiye ancak o şekilde ulaşabiliriz.
SilIyi günler yerleşme kanamasi yoğun olurmu ve üç gün surermi
YanıtlaSilYerleşme kanaması yoğun olmaz ve en fazla 2 gün kadar sürmektedir.
SilIyi günler yumurtlama günümgünüm 14 15 mart gözüküyordu planlı ilişkiye girdik yani yumuryumurtlama döneminde oldu 17 ve 18 mart pembemsi kan geldi aralıklı olarak 1 2 tanede pihtili bugün erken gebelik testi yaptiyaptım negatif çıktı 28 mart adet tarihim olacak sizce varm gebelik çok endişeleniyorum birde idrardan yanma oluyor bol şu ile azaldi
YanıtlaSilYumurtanın döllenmesinden 12-13 gün sonra yerleşme kanaması gerçekleşir. 14-15 mart yumutmala tarihiniz. Eğer yumurta döllenmişse yaklaşık 28-29 mart gibi yerleşme kanaması gerçekleşir. Bir kaç gün oynayabilir. Test daha çıkmayabilir. Yumurta döllensede daha follop tüpündedir. 28 martı bekleyin. Adet tarihiniz bir hafta kadar geçikirse test yapın. Bu şekilde çok daha net sonuç alırsınız.
Silİdrarda yanma demişsiniz. Mantar yada enfeksiyon sonucu olabilir. Bitkisel de olsa bir ürün kullanmayın. Adet olmayı beekleyin. Adet tarihiniz geçikirse doktora gidin.
Gecen ay Regl in ilk günü ilişkiye girmştk suan adetime 4 5 gün var bugun bi kaç damla lekelenme oldu hamilelik olabilirmi ?
YanıtlaSilYumurtlama dönemine denk gelmemektedir. Eğer adet düzensizliğiniz varsa bir ihtimal lekelenme gibi durmakta yumurtlama normal şartlarda adet tarihine denk gelmez.
SilMerabalar ben 27 mart adet oldum sonrada bi 10 geciktim gebelik var diye dusunuyordum 10 gun gecikmeden sonra kanamam oldu ve normalde belim de sirtim da cok agri olur bu sefer kasik agrim cok uzerine gormus olabilirmiyim
YanıtlaSilKanamanız bir iki damla pembe lekelenme gibi ise olabilir. Kırmızı adet kanaması gibiyse sanırım değilsiniz.
Sil