Adet Söktürücü İlaçlar Bebek Düşürür Mü? | rnc8.org

Adet Söktürücü İlaçlar Bebek Düşürür Mü?

adet söktürücü ilaçlar bebek düşürür mü

Adet Söktürücü  İlaçlar Bebek Düşürür Mü

Adet söktürücü ilaç gebeliği sonlandırır mı? Adet söktürücü ilaçlar bebek düşürür mü sorusu çok ciddi bir sorudur. Adet söktürücüler'i bu amaçla kullanmak son derece yanlış bir uygulamadır. Bilinçsiz bir şekilde kullanılmış ise de sonuçları çok ağır ödenmektedir.
Adet söktürücü dediğimiz ilaçlar aslında tamamen hormon içerikli ilaçlar olup kadınların adet kanaması olamadığı dönemlerde, adet kanamasının olmasını sağlamaktadır. Kadınlar pek çok sebebe bağlı olarak adet kanaması olamayabilirler. Bunlardan en önemlileri, hormon bozukluğu, menopoza girme, kist, miyom gibi rahim içi hastalıklar yaşamalarıdır. Adet kanaması bu tür hastalıklarda ya  erken gelir yada geç gelerek kadınlarda bir çok sıkıntıya neden olur.
Adet kanamasını gerçekleştiren şey aslında vücuttaki hormonlardır. Ökstrojen hormonu ve progesteron hormonunun baş rol oynadığı adet döngüsünün ilk yarısında ökstrojen hormonu yüksektir. Progesteron hormonunun ise yükselerek istenilen seviyeye gelmesi sonucunda düşmesi adet kanamasının gerçekleşmesini sağlar. Adet söktürücü ilaçlar ise progesteron hormonu içerikli ilaçlar olup vücutta eksik yada yeterli seviyede olması sonucunda bu ilaçlar ile alınan hormon takviyesi ile adet kanamasının gelmesi sağlanır. Mutlaka bu tür ilaçlar doktor kontrolünde alınmalı ve hangi sebeple bu bozukluk yaşanıyor bilinmelidir. Doktorunuz gerek görür ise bu tür ilaçlar alınmalıdır. Ayrıca gebe kalma riski olan tüm kadınların adet söktürücü ilaç kullanmadan önce gebelik testi yaptırması gereklidir. Bazı adet söktürücü diye bildiğimiz ilaçlar hormon takviyesi ile bebeğin rahim duvarına tutunmasını sağlasa da bu tür ilaçların doktor kontrolünde alınması gereklidir. Her adet söktürücü ilaç da birbiri ile aynı özellikte değildir ve bebek için son derece zararlıdır.
https://www.kadinvsaglik.com/2018/02/adet-sokturucu-ilac-isimleri.html
Adet söktürücü ilaçlar ve isimleri size bu konuda çok detaylı bilgi verecektir. 
Adet Söktürücü İlaç Gebeliği Sonlandırır mı?

Adet Söktürücü İlaç Gebeliği Sonlandırır mı?

Hamile olduğunu bilmeden içilen bu tür ilaçlar bebeğin sağlığı açısından çok zararlıdır. Bu ilaçlar bebeğin düşmesine neden olmasa bile bebeklerde zeka geriliği ve özürlülük durumu yaratmaktadır. Bir anne için bebeğinin sağlıklı olarak doğması her şeyden önemlidir. Bebek birden bire yoğun bir hormon alır ve sağlığı bozulur. Bazı gebeliklerde zeka geriliğinden ve sağlığının bozulmasından dolayı düşüklerde yaşanmaktadır. Bu sebeple bir kadının eğer hamile kalma riski var ise mutlaka gebelik testi yaptırarak bu tür ilaçları kullanması gereklidir. Fark etmeden ve test yaptırmadan kullanılan bu tür ilaçlar gebeliğin anlaşılması ile hemen bırakılmalıdır. Bazı kadınlarda ilaç kullanılsa da adet kanaması gelmez ve doktor tarafından gebelik testi yapılır ve kadının gebe olduğu ortaya çıkar. Gebelik durumunda hangi ilacı ne sıklıkla ve ne kadar aldığınızı doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz bebek için tehlikeli olup olmadığını anlayacaktır. Gerekli görülür ise bebeğe test yaptırılarak olumsuz bir sonuç var mı bakılmaktadır. Maalesef bazı gebeliklerde bebeğin sağlığının bu ilaçlar tarafından bozulması neticesinde, anne istemeden de olsa bebeğini aldırmak zorunda kalabilir. Bu tür bir üzücü durumla karşılaşmamak adına mutlaka her hamilelik riski taşıyan kadının mutlaka bu tür hormon içerikli ilaç kullanmadan gebelik testi yaptırması gereklidir. Mutlaka adet söktürücü ilaçlar doktor kontrolünde alınmalıdır.
https://www.kadinvsaglik.com/
Adet söktürücü kullanılmasını gerektiren hastalıklar çok detaylı anlatılmıştır.  Anne ve çocuk hakkında da aradığınız bir çok konuda  bilgi bulabilirsiniz.
Emziren Anne Adet Söktürücü Kullanabilirmi?

Emziren Anne Adet Söktürücü Kullanabilir mi?

Sadece hamilelikte değil emzirme döneminde de kullanılan adet söktürücü ilaçlar süt ile bebeğe geçmektedir. Bebekte çok ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu için kesinlikle emzirme döneminde bu ilaçların kullanılması önerilmez. Annenin her yediği bebeğin etkiler. Anne yeşilliği bir miktar fazla yese bebeğin kakası bile yeşil renklerde olur. Annenin yediği her şey anne sütüne geçmektedir. Bu sebeple bu yoğun kadınlık hormonu içeren ilaçlarda bebeğe sür ile geçmektedir. Bebekte ciddi sağlık sorunları yaşanmasına ve özellikle cinsiyet sorunu yaşanmasına neden olur. Hiç bir anne bu tür bir olumsuzluk yaşanmasını istemeyeceği için bu tür ilaçları ne hamileyken nede emzirirken kullanmamalıdır.

Hiç yorum yok