Bulgur Yutarak Zayıflama | rnc8.org

Bulgur Yutarak Zayıflama

Bulgur Yutarak Zayıflanır mı

Bulgur Yutarak Zayıflanır mı?

Bulgur yutarak zayıflama yöntemi son senelerde çok gündemde olan diyet türlerinden biridir. Bir çok kişi çiğ pirinç yutarak, çiğ bulgur yutarak zayıflama yöntemini denemiş ve başarılı sonuçlar aldığını söylemektedir. Bulgur yutarak zayıflanır mı, bulgur diyeti nasıl yapılmaktadır?
Kilo vermek isteyen kişiler ortak dertleri çabuk acıkmalarıdır. Şeker ve unla yapılan ürünlerden mümkün olduğunca uzak duran kişiler öğünlerini de azaltmaktadır. Bulgur yutarak zayıflama diyetinde amaçlanan şey iştahın kapanmasıdır. Bu yöntem ne yağ yakmaktadır, ne de metabolizmanın hızlanmasını sağlamaktadır. Sadece açlık hissi duymayı geciktirerek kişinin kendini tok hissetmesini sağlamaktadır. Kendini tok hisseden kişi de çok acıkmadığı için az yemek yemektedir. Diyetin amaçladığı ve başarılı olmasındaki şey de budur. Özellikle diyete başladıktan bir kaç gün sonra etkisi daha net ortaya çıkmaktadır. Açlık hissi eskisi gibi olmamaktadır. Öğünleri geldiğinde de çok aç olmadıkları için daha az yemek yemektedirler.

Bulgur Yutarak Zayıflama Kaç Kilo Verdiriyor?

Bulgur yutarak zayıflama yönteminde verilen kilo kişinin fazla olan kilosu oranında değişmektedir. Bunun yanında ek olarak yediklerine dikkat eden, rejim de yapan kişiler çok daha fazla kilo veriyorlar. Kilolu bir kişi 2 ay sonunda 10 ve üzeri kilo verirken, vermesi gereken kilo çok olmayan kişiler 3-5 kilo verebiliyorlar. Hiç bir rejim yapılmasa da kendiliğinden kilo verilmektedir. Çünkü az acıkan kişi çok yemek yememelidir.
Bulgur Yutarak Zayıflama

Bulgur Yutarak Zayıflama

Bulgur yutarak zayıflama yönteminde her gün sabah aç karna bulgur taneleri yutuluyor. Üzerine bir bardak su içiliyor. Her gün bulgur taneleri bir adet çoğaltılarak yutulmaktadır. Bu şekilde midenin çiğ bulgura alışması sağlanmaktadır.
Bulgur yutarak zayıflama yönteminde seçilecek olan bulgurun iri taneli olması önerilmektedir. Sarı iri taneli bulgur bulamazsanız diğer bulgurdan bir yerine iki adet yutulabiliyor.
Sabah aç karna bulgur yutarak zayıflama yöntemi 2 ay sürmektedir. İlk ay bulgurlar çoğaltılarak yutulurken, ikinci ayda ise her gün birer tane azaltılarak yutuluyor.
Bulgur Yutarak Zayıflama Yöntemi Nasıl Yapılır

Bulgur Yutarak Zayıflama Yöntemi Nasıl Yapılır?

  • 1. gün bir adet bulgurla başlanıyor.
  • 2. gün 2 adet bulgur tanesi yutuluyor.
  • 3. gün 3 adet yutularak her gün bir tane çoğaltılıyor.
  • 30. gün 30 adet bulgur tanesi yutarak birinci ay tamamlanıyor.
  • 31. gün eksiltme başlıyor ve 29 tane yutuluyor.
  • 32. gün ise 28 diyerek her gün bir adet eksiltiliyor.
  • 2. ayın bitiminde bir tane yutulup bulgurla zayıflama diyeti bitiriliyor.
  • İstenirse diyet bittiğinde bir ay kadar ara verilerek diyete yeniden devam edilebiliyor.
Sabah aç karna bulgur yutularak zayıflama yönteminde mutlaka bulgur bir bardak su ile yutulmalıdır. Gün içerisinde de bol su tüketilmelidir.

Bulgur Yutarak Zayıflama Diyeti Zararlı mı?

Sonuç olarak çiğ bulgur yutulduğu için diyetin zararlı olup olmadığı, mideye yada safra kesesine bir zararı olup olmadığı akla gelmektedir. Diyet bir adet bulgur tanesi ile başlandığı için mide çiğ bulgura alışıyor. Bulgur tanesi mide suyu ile şişiyor ve gün içerisinde mide tarafından öğütülüyor. Mideye yada vücut sağlığına hiç bir zararı olmayan çok sağlıklı bir diyet yöntemidir. Bulgurla zayıflama yöntemi gibi pirinçle zayıflama yöntemi de çok yapılmaktadır. Bulgur yutarak zayıflayanlar bu yöntemle çok kısa sürede kilo verdikleri için çok memnun olduklarını söylemektedir. Yöntem başarılı bulunduğu için bir çok televizyon kanalında da anlatılmıştır. Hatta bir kaç ünlü de bu yöntemi denemiş ve başarılı sonuçlar almıştır.

Kaynak: https://www.kadinvsaglik.com/2019/03/bulgur-yutarak-zayiflama.html

Hiç yorum yok